17.06.2019
Naziv operacije: »RONDO«-RESTAVRACIJA ZDRAVIH JEDI |
Nosilec operacije:GOROS d.o.o., Cesta 1. maja 79, 1430 Hrastnik |
Sodelujoči partnerji: - Društvo diabetikov Hrastnik; - Kulturno-rekreacijski center Hrastnik; |
Termin izvedbe operacije: 14.2.2019 – 05.02.2020 |
Vrednost sofinanciranja operacije: 59.288,13 € |
Vrednost sofinanciranja po partnerjih: - GOROS d.o.o. 59.040,27 € - Društvo diabetikov Hrastnik 132,60 € - KRC Hrastnik 115,26 €
Evropska komisija, namenjena EKSRP: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm. Program razvoja podeželja Republike Slovenije : https://www.program-podezelja.si.
|
Namen operacije: Poslovni prostori lokala RONDO se nahajajo v obrtni coni oz. v sklopu Spara. Smo v središču trgovin in na najbolj atraktivni lokaciji v občini PO enajstih letih delovanja želim lokal posodobiti in mu dodati novo dodano vrednost. Kapaciteto oz. ponudbo sedežev na terasi želimo povečat, iz trenutno razpoložljivih 34 na 54 sedežev. Prav tako želimo razširiti tudi našo trenutno ponudbo , in sicer s ponudbo slaščičarskih izdelkov. V Hrastniku namreč nimamo klasične slaščičarne. Gre za asortiman priprave klasičnega slaščičarskega peciva, tort, presnih, veganskih sladic in sladic za diabetike oz. t.i. LCFH sladice. Zato bomo zaposlili dodatnega delavca/ko slaščičarja/ko za pripravo klasičnih sladi ter sladic, ki sledijo novim trendom priprave zdravih sladic. Pri razvoju receptur za pripravo zdravih sladic se bomo povezali z znanim strokovnjakom – dietetikom, ki nam bo v začetku pomagal pri usposabljanju zaposlenih. Naša vizija je postati prepoznavni ponudnik odličnih, zdravih sladic. V sled razširitve ponudbe, moramo temu ustrezno opremiti tudi kuhinjo, ki je po 10 letih delovanja potrebna manjše prenove, predvsem v smislu nabave nove gostinske opreme za pripravo slaščic. S preureditvijo terase bomo poskrbeli tudi za ranljive skupine – starejše osebe in invalide, gibalno oviranim bomo tudi omogočili lažji dostop do terase. S samo operacijo želimo: - Ponuditi nov asortiman zdravih izdelkov,, prilagojenih različnim ranljivim skupinam in ostalim ozaveščenim gostom; - Prispevati k razvoju turizma in turistične ponudbe na lokalnem in regijskem nivoju na različne načine; - Povabiti k nam goste, ki do sedaj niso našli proizvoda zase in tako prispevati k medgeneracijskemu druženju in sodelovanju ter povezovanju ljudi; - Prispevati k atraktivnosti in živahnosti zasavskih krajev; - Posredno vplivati na boljšo kvaliteto življenja Zasavčanov; - Zagotoviti eno delovno mesto – kuhar/slaščičar; |
Cilji operacije: Dolgoročni cilj operacije: - Povečanje turistične ponudbe v lokalnem okolju; - Ponudba novega produkta – slaščice (poudarek na zdravih sladicah oz. sladic z malo oz. nič sladkorja); - Izboljšanje kvalitete življenja (druženje različnih generacij in ranljivih skupin), izvajanje srečanj in dogodkov, ozaveščanje o zdravem načinu življenja … Kratkoročni cilji: - Vzpostavitev novega partnerstva /medsektorsko povezovanje; - Izboljšanje okolja za zaposlene in goste; - Povečanje kapacitet kuhinje in terase; - Ureditev prezračevanja v kuhinji in lokalu ter s tem poskrbeti za boljše počutje zaposlenih in gostov; - Vzpostavitev 1 novega delovnega mesta; - Izvajanje novih javnih dogodkov v vseh treh zasavskih občinah, namenjene širšemu krogu uporabnikov in različnim ranljivim skupinam (delavnice o pomenu zdrave hrane, osveščanje o sladkorni bolezni …); |
Pričakovani rezultati operacije so: - Prenova gostinskega lokala (le-ta vključuje povečane terase in povečanje oz. prenovo obstoječe kuhinje); - Razširitev dejavnosti nosilca operacije (obstoječa gostinska ponudba se bo dopolnila s slaščičarsko dejavnostjo – nudenje sladic, s poudarkom na sladicah z manj ali nič sladkorja (diabetične sladice); - Novo ustvarjeno delovno mesto (kuhar oz. slaščičar, ki se bo predhodno izobrazil pri dietetiku); - Izvedba izobraževalnih vsebin oz. predavanj na temo zdrave hrane z nič ali manj sladkorja; - Izvedba kulturno-zabavne prireditve, ki bo tako promocijskega značaja ter izobraževalnega značaja; |
Aktivnosti operacije: Sama operacije se bo izvajala v eni sami fazi. Izvedle se bodo sledeče aktivnosti: - izvedba gradbeno-obrtniških del pri prenovi gostinskega lokala; - nabava vrtne opreme in opreme za kuhinjo; - zaposlitev novega delavca (kuhar/slaščičar); - izvedba predavanj o hran z manj ali nič sladkorja (3 dogodki/letno v vseh treh zasavskih občinah); - kulturno-zabavna prireditev za privabljanje turistov in Zasavčanov, s predstavitvijo zdravih sladic in s poudarkom na ozaveščanju širše javnosti o sladkorni bolezni in o tem, kako si lahko, s priprave zdrave hrane z malo ali nič sladkorja pomagamo sami- navedena prireditev se bo izvedla v občini Hrastnik; |
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
KRC HRASTNIK
Log 3
1430 Hrastnik
UPRAVA
Telefon: 03 56 42 370
E-mail: krchrastnik@siol.net
DELAVSKI DOM - KINO Hrastnik
Telefon: 03 56 42 376
BAZEN
Telefon: 03 56 42 374
ŠPORTNA DVORANA HRASTNIK
Telefon: 03 56 42 375
ŠPORTNA DVORANA DOLANKA
Telefon: 03 56 49 180
ŠPORTNA ZVEZA HRASTNIK
Telefon: 03 56 42 372
MUZEJ HRASTNIK
Telefon: 03 56 42 377
ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV,
Občinska zveza prijateljev mladine
Telefon: 03 56 42 378
TIC HRASTNIK
Mob.: 051 493 221
© 2010 Kulturno rekreacijski center Hrastnik, avtorske pravice pridržane
Izdelava spletnih strani - Spletna postajaIzdelava spletnih strani:
Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.