Turistično informacijski center

Delo Turistično informacijskega centra je predstavljati Hrastnik kot mesto, ki ga poleg steklarske, kemične močno zaznamuje tudi rudarska industrija. Samo mesto je majhno, pa vendar ponuja veliko. Obdano je s številnimi hribi, ki so idealno izhodišče za planinarjenje, pohodništvo, kolesarjenje in raziskovanje.

V Hrastniku se lahko poleg športnih, adrenalinskih aktivnosti udeležite tudi raznih dogodkov, kot so Rdeči revirji, festival Funšterc, Festival delavskega filma – Kamerat in mnogo drugih festivalov, ki se s ponosom navezujejo in ponašajo z bogato kulturno dediščino rudarstva.

Prav tako vsem zainteresiranim obiskovalcem nudimo Rudarsko turo, na kateri pokažemo in predstavimo vse rudarske prostore, ki so še dandanes v svojem naravnem in surovem stanju, ob predhodnem dogovoru pa izvajamo tudi pod strokovnim vodstvom ogled Barbarinega rova.

Absolutno pa ne pozabimo tudi na našo kulinariko, kjer imajo gostje možnost okušanja zasavskih jedi kot so funšterc, krumpantoč, grenadirmarš, povezani pa smo tudi z našimi drugimi lokalnimi ponudniki, ki z veseljem vsem gostom vedno predstavijo njihovo delo (kovaštvo, vrtnarije, čebelarstvo…)

Poleg storitev imamo v Turistično informacijskem centru tudi manjšo trgovino, kjer najdete vse mogoče izdelke naših lokalnih ponudnikov, ki skrbno in aktivno razvijajo in širijo svojo ponudbo in s tem poskrbijo, da vsak obiskovalec TIC-a najde primerno darilo tako zase kot tudi za sodelavce, prijatelje, svoje najdražje itd.

Kdorkoli je imel stik s knapovščino, se je srečal s podzdravom “Srečno”. Srečno je rudarski pozdrav, s katerim so se knapi pozdravljali ob odhodu v jamo in ob prihodu iz nje. Je pozdrav, ki je še dandanes prenesen v vsakodnevno življenje Zasavcev in s tem rudarski duh ostaja še vedno s ponosom pristone.

Oglejte si tudi TIC spletišče, za dodatne informacije pa kontaktirajte po telefonu: 030 479 240 ali pa po elektronski pošti: info@visithrastnik.si

Skip to content